Tidligere indlæg

Bedste ferie i seks år

Ferien er forbi, og det er den første arbejdsuge også. En weekend i fødselsdagstegn er også overstået og forude venter en ny uge.

I går blev min datter 19 år. Det var på flere måder en underlig dag. Hun bliver alt for stor. Hun er flyttet hjemmefra, så det var første gang, at jeg ikke skulle vække hende med morgensang. Det var også første gang, at hun ikke var hjemme hele dagen til at blive pusset og nusset om.

Det havde jeg det virkelig ikke nemt med. Jeg er møghamrende stolt af den store pige og elsker hende vanvittigt. Og jeg kan ikke forstå, hun ikke kan blive ved med at være min lille pige, så jeg kan holde hende i hånden hele tiden. Nu må jeg nøjes med at holde hende i hånden mentalt og acceptere, at hun bliver voksen.

I dag var jeg til fødselsdag hos min niece. 17 år. Hun var også en gang min lille pige. Det er hun heller ikke mere. Jeg forstår ikke, hvorfor de piger bliver så store, når jeg stadig selv er så mega ung  haha

Hos min bror falder snakken på ferie og ferieoplevelser. Både dem fra i år men også fra tidligere år.

Jeg har ikke selv været meget ude at rejse i livet. Lidt har jeg da oplevet, men jeg vil da gerne opleve mere.

Ved at læse på de sociale medier kan man hurtigt få en fornemmelse af, at størstedelen ikke har haft ferie, hvis ikke de har været udenlands eller bare væk fra hjemmet. Men for mig handler ferie om at være sammen. Og så er det ligegyldigt, hvor man er.

Nogle kan ikke slappe af, hvis ikke de kommer væk hjemmefra. Men jeg kan ikke slappe af, hvis jeg har noget hængende over hovedet. Og i år trængte jeg så meget til ferie, at jeg bare ville slappe af og have ordnet en del små projekter, som længe havde stået på min ”to do” liste.

Der var i år ingen store projekter i haven, for eftersom vi skulle have besøg af en flok studenter, så blev haven shinet op inden da. Men vi havde sat gang i et kæmpe projekt. Og det ville vi gerne være færdig med i sommerferien.

Da min datter flyttede hjemmefra i foråret, begyndte vi at forskønne hjemmet indvendigt. Hun havde det oprindelige soveværelse, og det tog vi så, da hun flyttede. Det gav mig plads i hjørnet til et lille kontor. Og jeg elsker mit lille kontor. Nu kan jeg arbejde og lukke døren, men når jeg har fri, kan jeg også lukke døren og virkelig holde fri.

Stuen skulle have tur i sommerferien. Den skulle males, og de fleste møbler skulle skiftes ud. Et kæmpe projekt. Det tog to uger, og så var vi helt færdige. Og jeg elsker min nye stue.

Computeren var kun tændt i privat regi, da ferien blev brugt på at rydde op på computeren og i alle de tusindvis af billeder. Jeg skulle nemlig bruge nye til væggen i stuen.

I fem år har jeg været selvstændig. Og for første gang i de fem år havde jeg valgt at lukke helt ned i tre uger. Vi har fået ordnet en masse på ”to do” listen, og alle de ting, jeg gerne ville lave i ferien, har jeg lavet. Der er blevet hygget med sønnike, og der er blevet slappet af. Så mandag kunne jeg starte op på arbejde med fornyet energi.

Det har været den bedste ferie i seks år 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.