Fortæl et eventyr

Fortæl et eventyr

Søndag den 26. februar er det “Fortæl et eventyr” dag.

Du kender sikkert de fleste af H.C. Andersens eventyr og måske også Brødrene Grimms, som nok er de mest kendte eventyrfortællere i Danmark.

Men idéen med at fortælle historier går langt tilbage i tiden. Dengang blev historierne fortalt mundtlig til nye generationer. Og da de mundtlige historier begyndte at forsvinde, var tiden kommet til at skrive dem ned.

Brødrene Grimms tog på sig at opsøge og få nedskrevet mange af fortællingerne, som vi kender i dag. Fortællingerne var meget dystre og ment for et voksent publikum. I 2005 blev der lavet en film om de to brødre, hvor man ser, hvordan de mange historier blev til.

Flere af historierne har en snert af virkelighed i sig, idet det menes, at virkelige personer var genstand for flere af historierne.

Også H.C. Andersen skulle have skrevet om sig selv i flere af hans historier. Blandt andet “Den grimme ælling” har flere paralleller til hans liv.

Og nu er det din tur til at skrive et eventyr.

Fortæl et eventyr og få det udgivet

Du tilmelder dig via “Fortæl et eventyr”-boksen herunder. Når du har bekræftet din mail, modtager du en velkomstmail med yderligere informationer. Tilmeldingen slutter den 3. marts.

Eventyret foregår både på mail og i en lukket Facebookgruppe. Når du modtager din velkomstmail, så får du samtidig et link til gruppen “Poesi-klubben”. Du kan tilmelde dig med det samme, så du ikke glemmer det, og så lukker jeg dig ind fredag den 3. marts.

I løbet af weekenden 3. – 5. marts får du et par mails fra mig, og så skal du ellers i gang med at skrive dit eventyr.

Du skal være færdig med dit eventyr og have sendt det retur til mig senest fredag den 10. marts, så samler jeg dem alle i en e-bog i PDF-udgave, som du efterfølgende kan downloade gratis fra min hjemmeside.

Så har du lyst til at være med, så er det nu, du skal udfylde boksen.* Jeg glæder mig til at se dig i gruppen.

*Tilmelding er ikke længere tilgængelig*

*Du bliver samtidig tilmeldt mit nyhedsbrev, hvor du får blogindlæg om skrivetips, grammatiske rettelser, boganmeldelser, vejledning omkring at skrive og udgive bøger selv eller indlæg om mine egne udgivelser, online kurser og produkter. Du kan til hver en tid afmelde dig igen.

Loading

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Har du læst disse?