Om mig

Journalist (DJ)

Paparazziiiiiiiiiii

Jeg hedder Vivi H. Nielsen Mathiasen og er født i det herrens år 1973. Skæbnen førte mig først i 00’erne til Hedensted Avis, hvor jeg var ansat i en tre år. Siden december 2005 har jeg været medlem af Dansk Journalistforbund (DJ) og har haft pressekortet klar i lommen lige til at flippe op og forcere enhver politiafspærring.

Efter jeg stoppede på Hedensted Avis har jeg haft et freelance samarbejde med avisen samt både Vejle Amt og Horsens Folkeblade. Også lokalaviserne i Horsens og Vejle bliver af og til krydret med mine historier.

Der kan aldrig stilles nogen garanti for, at pressemeddelelser kan optages i aviserne på ønskede tidspunkter. Det er 100 % avisens redaktør, der bestemmer indholdet. (“Tænk nu hvis der falder en bombe, Hans Christian” Citat: Maude Varnæs, Matador)

Min pen har været vidt omkring i landsdækkende magasiner og aviser. Ikke altid under eget navn, hvis pressemeddelelsen er sendt for en kunde. Og så er det jo lidt sjovt at skrive pen, når alt skriveriet i dag foregår på en computer og via mail. Men det hænder da, at blok og kuglepen kommer i brug for gode idéer og tanker.

Skæbnens veje

I 8. klasse fik jeg maskinskrivning i skolen, så min hårdt optjente avispenge gik til en lille fin skrivemaskine. Købt hos byens avis naturligvis. Hvor jeg siden kom i praktik og blev ansat som journalist. Fordi jeg var dygtig til at skrive.

Nogle år senere blev min fine skrivemaskine udskiftet med en elektronisk, der også blev købt hos avisen.

Fælles for dem begge var, at jeg skrev tonsvis af historier på dem. Ind i mellem tegnede og malede jeg også forsider til mine historier. Nogle blev klipset sammen til en lille bog.

Jeg gik med aviser og købte skrivemaskiner for pengene hos Hedensted Avis. Fra barn har jeg skrevet historier og har faktisk ofte også været i Hedensted Avis. Mange af artiklerne blev skrevet af Tage Uhrskov, som siden tog mig under sine vinger. Han ansatte mig som journalist på Hedensted Avis og hjælp med til, at jeg kunne blive optaget i Dansk Journalistforbund.

Historien i historien

Tage Uhrskov sagde altid; Du kan se historien i historien. Det var nemlig ikke altid, jeg brugte den oplagte vinkel på den opgave, jeg var sendt ud for at lave.

Med jobbet som journalist kom jeg endelig på rette hylde for en stund, da jeg elskede at have fingeren på pulsen og skrive om alt, jeg oplevede. Ja du kan faktisk opleve ret mange ting, blot ved at gå rundt i byen og lytte til folk. Men jeg skrev også en masse artikler om folk, der selv henvendte sig med historier.

Jeg har dog ikke et sekund fortrudt, at jeg blev selvstændig 1. marts 2014 og siden har skrevet en hel masse fortryllende ord til blandt hjemmesider, sociale medier, pressemeddelelser, noveller og bøger.

Det sker, at jeg stadig skriver en pressemeddelelse for en kunde i forbindelse med et event eller simpelt hen fordi, jeg bliver spurgt og ikke kan sige nej. (”Er Tidende kommet?” Citat: Grisehandler Oluf Larsen, Matador)

Fun Fact

Jeg er kæmpe Matador-fan!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *