Jeg vil skrive en bog

Jeg vil skrive en bog

Jeg vil skrive en bog! Fedt! Og hvad så nu?

Blyanten er spidset. Du sidder klar med notesbogen. Og der sker bare ikke en disse.

Måske er du kommet hertil mange gange, men det vigtige er, at du ikke går i stå.

Det første, du skal gøre, er at finde ud af, hvilken bog du vil skrive, og hvad den skal bruges til.

De forskellige udgaver

E-bog:

E-bøger findes i to udgaver – en e-pub-fil og en pdf-fil.

E-pub er en responsiv udgave, som gør, at siderne tilpasser sig, hvad enten du læser på mobil, tablet eller computer. Samtidig så husker den, hvor du sidst kom til. Dog skal man passe på med billeder, da de kan flytte sig så meget, at det ikke længere ser pænt ud.

Denne udgave er god til blandt andet romaner, novellesamlinger og digtsamlinger.

Pdf-fil er en fast side, hvor alle elementer er låst. Derfor flytter den sig ikke, når du skal læse den på din mobil, og du er måske nødt til at scrolle op og ned samt fra side til side for at kunne læse det hele.

Udgaven kan bruges både til de tidligere nævnte, men den er også god til faglige bøger, hvor du kan bruge billeder eller grafik. Virksomheder bruger ofte pdf-udgaven til at lave både korte og længere e-bøger, der fortæller om deres faglighed, som den enten sælger eller giver væk for en mailadresse.

Paperback/hardback

Så er der også den fysiske bog i enten en paperback udgave, hvor de yderste sider er bløde, og hardback udgaven der har hårde ydersider.

Sådan en bog er god, hvis man har det bedst med at sidde med en fysik bog i hånden. Den er så også noget dyrere at lave.

Skriv! Bare skriv!

Uanset hvilken udgave du vælger, så handler det bare om at komme i gang med at skrive. Så sæt dig godt til rette med din notesbog og lav din overskrift; Jeg vil skrive en bog. Skriv herefter alle dine tanker ned. Lav en liste med for og imod, indtil du har valgt den udgave, der passer bedst til dit bogprojekt. Og så er det bare med at komme i gang med at skrive, skrive og skrive.

Loading

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.