Og så og så og så

Og så

Den gang jeg gik i skole, og vi begyndte at skulle skrive stile, da sagde min lærer til mig; Vivi (her indsatte hun et dybt suk) du skriver, som du snakker! Hvert afsnit startede nemlig næsten med det samme ord. De fleste gange var det; Og så, jeg startede mine afsnit med.

Og så sagde hun, og så gjorde han. Indrømmet det lyder dumt og ser åndsvagt ud. (Undskyld Fru Lærer)

Hele historien bliver pludselig en stor opremsning, og det er ikke meningen med ens historie. Eller måske er det, men heller ikke der, ser det godt ud.

Uanset om du har lange eller korte afsnit, så er det en dårlig idé at starte hvert afsnit med det samme ord uanset, hvilket ord du bruger.

Det gælder både i historier, romaner, noveller, pressemeddelelser, ansøgninger og ja endda på dine sociale medier.

Du skal helst variere dit sprogbrug.

Skift “Og så” ud

Men hvad kan du så skrive i stedet?

Du starter bare med at skrive løs. Sætning efter sætning. Afsnit efter afsnit. Når du så har skrevet en god del, så kigger du det, du har skrevet, godt igennem.

Hvor mange afsnit starter med det samme ord?

Hvis du kigger på mine tre afsnit efter overskriften her, så starter mine afsnit med “Men”, “Du” og “Hvor”. Starter dine afsnit med for eksempel jeg, så skal du helst skifte dine start ord ud med et andet ord.

Har du startet et afsnit med “Jeg”, som for eksempel; Jeg gik en tur for at tænke, og du gerne vil starte næste afsnit med “Jeg” igen. Så prøv at omskrive din sætning, så “Jeg” ikke starter din sætning og dit afsnit. Du kan for eksempel skrive; For at tænke gik jeg en tur.

Sådan kan du gøre med alle dine afsnit. Hvis du har et A4 stykke papir, så prøv at starte alle afsnit på arket med et nyt ord hver gang. Når du så kommer om på næste side, kan du bruge nogle af de samme ord igen.

Det er ikke sådan, at du aldrig må bruge det samme ord igen og igen. Det ser bare pænest ud, hvis du bruger forskellige ord. Din historie lyder også mere sammenhængende og ikke så opremsende.

Loading

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.